Ediția a III-a a conferinței SOFR „Elogiul satului tradiţional românesc”

Arhiepiscopia Iașilor Iunie 18, 2019

Conferinţa a început printr-o scurtă prezentare făcută de Daniela Naclad, preşedinte SOFR Iaşi, privind tematica acestei ediții, amintind totodată de împlinirea celor 130 de ani de la trecerea în veșnicie a poetului naţional Mihai Eminescu și de Ziua Iei tradiționale  românești - 24 iunie.

Președinta onorifică Angela Olariu a vorbit despre sărbătorile lunii iunie, sărbători importante și mult aşteptate de creştinii ortodocşi. În popor, această lună are o semnificaţie aparte (Rusaliile, sărbătoarea Sfintei Treimi, Sânzienele). Dânsa a mai vorbit și despre împletirea sacrului cu profanul în aceste sărbători, despre semnificația modelului iei românești și de simbolurile costumului tradițional românesc.

În încheiere a urmat un program artistic în care s-au recitat poezii, iar corala SOFR a încântat asistența cu un miniconcert. Membrele SFOR Elena Amălinei și Ana Boampă au cântat aducând un omagiu atât poetului Mihai Eminescu, cât și culturii noastre tradiționale  românești. (Daniela Anchidin - secretar SOFR Iaşi)

Citește alte articole despre: actualitate, Arhiepiscopia Iasilor, stiri